Lyceum Challenge

Strijd der elementen

Lyceum Challenge

Strijd der elementen 2023-2024

Het is gebeurd. De natuur heeft het Lyceum overgenomen en de school in de 4 natuurelementen verdeeld: aarde… water… vuur… en wind…. De 4 Teams zullen strijden, maar slechts één zal zegevieren.
Alle klassen zijn over de jaren heen ingedeeld in de 4 verschillende elementen en krijgen opdrachten en taken die ze moeten voltooien. Ze nemen het in een harde strijd tegen elkaar op, want aan het eind van de rit is er maar één team dat zich tot winnaar mag kronen…
Tot welk element behoort de klas? Op de leerlingenpas vindt de leerling een groen, rood, blauw of zwart rond bolletje. Deze bolletjes staan symbool voor het element.

• Groen = aarde,
  • blauw = water,
  • rood = vuur
  • zwart is wind.

De strijd der elementen of Lyceum Challenge startte op maandag 6 november en loopt tot mei 2024. Tot die tijd heeft ieder team – en ieder lid van dat team – de tijd en verantwoordelijkheid om punten te verzamelen. Het doel is simpel: scoor meer punten dan de andere teams. Via een link in Smartschool of via de site lyceumchallenge.lyceumgenk.be zullen de opdrachten bekend gemaakt worden. Hier zal ook steeds de meest actuele tussenstand terug te vinden zijn. Op die manier weet iedereen of zijn/haar team een tandje moet bijsteken.

Er zullen kleine opdrachten zijn die bijvoorbeeld als individu kan gedaan worden en die 1 of 2 punten opbrengen; er zullen opdrachten zijn die regelmatig herhaald worden en 10 punten opleveren; er zijn middelgrote activiteiten waarbij de inzet 100 punten is; en dan zijn er de schoolbrede opdrachten waarmee men 250 en zelfs 1000 punten kan verdienen.
Het element dat op het einde van de challenge de meeste punten heeft behaald, wint de “de Lyceum Challenge – strijd der elementen 2023-2024”.

De winnaars worden op een gepaste manier gevierd + hun namen zullen voor iedereen zichtbaar op het schooldomein vereeuwigd worden.
Hou je lyceumchallenge.lyceumgenk.be en Smartschool in de gaten voor meer info.!

Succes!

Wil je alles weten over Lyceum Genk?