Oud-leerling Bright Adiyia aan het woord

Flashback: de memorabele verkiezingsstunt van Bright Adiyia

Bright Adiyia droomde als prille tiener van een carrière als voetballer, maar scheert tegenwoordig hoge toppen als expert klimaatadaptatie bij Stad Hasselt. Hij had in het middelbaar een voorliefde voor Grieks en Latijn, studeerde in 2006 af na zes onvergetelijke jaren op internaat en is zijn mama nog altijd dankbaar dat zij hem aanspoorde om voor het Lyceum te kiezen: “Zij vond dat je op het Lyceum niet zomaar een nummer was, maar een mens van vlees en bloed. Da’s achteraf ook echt gebleken.”

Lyceum Genk - Bright_Adiyia

De ogen van Bright beginnen te twinkelen als hij terugdenkt aan zijn tijd in het Lyceum. Vooral de gewaagde actie om in het leerlingenparlement te geraken, doet de oud-leerling nog altijd spontaan glimlachen. “In het derde middelbaar wou ik heel graag in het leerlingenparlement zetelen. Samen met mijn beste vriend Jasper bedacht ik de ultieme verkiezingsstunt: als we verkozen werden, zouden we in een rok naar school gaan. Ik heb nog geen minuut spijt gehad van die belofte. Onze actie heeft keihard gewerkt. We werden verkozen en hebben een hele dag in meisjesuniform op de schoolbanken gezeten.”

Liefde voor Grieks en Latijn

Tussen de grappen en grollen door werd er natuurlijk wel nog gestudeerd. De favoriete vakken van Bright? Grieks en Latijn. “Ik vond die oude culturen en talen heel interessant. Die vakken waren boeiend, gevarieerd en uitdagend. Zo heb ik het graag. De grote studievolumes hebben me ook gewoon heel goed voorbereid op mijn verdere studies.”

“Elke dag op kamp”

Bright zat op internaat. Daar dook hij met de regelmaat van de klok in de boeken. Maar beleefde hij ook – samen met zijn vrienden – de tijd van zijn leven. “Tijdens mijn eerste drie jaren was het internaat nog gescheiden: jongens en meisjes zaten apart. Jongens onder elkaar, dat schept toch een bijzondere band. Die periode op internaat was echt geweldig. Ik vond het vergelijkbaar met op kamp gaan met mijn beste vrienden, maar dan zes jaar lang”, zo blikt Bright een tikkeltje nostalgisch terug.

Wil je je inschrijven voor onze school?