Een half uur langer slapen dankzij ons uniform

De spannende eerste schooldag van BFF's Elisa en Jill

Elisa trok in de voetsporen van haar grote zus naar het Lyceum. Dezelfde positieve verhalen overtuigden ook Elisa’s vriendinnetje Jill om zich in te schrijven in onze school. De BFF’s kenden op 1 september alleen elkaar, maar maakten moeiteloos nieuwe vriend(in)en op het Lyceum.

“De eerste schooldag was vooral heel spannend”, vertellen de meisjes een beetje giechelend. “We kenden alleen elkaar en vroegen ons af of we snel meer vriendinnetjes zouden vinden.” De nerveuze kriebels bleken nergens voor nodig. Jill en Elisa voelden zich na een paar dagen helemaal thuis in het Lyceum en sloten een heleboel nieuwe vriendschappen.

 

Langer slapen

Niet alleen de klasgenootjes veroverden de harten van Jill en Elisa. Mevrouw Trondo en meneer Vos zijn de favoriete leerkrachten van de meisjes. “Meneer Vos maakt altijd ontzettend leuke grapjes”, vertelt Jill met een brede glimlach.

Nog een pluspunt op het Lyceum? Het uniformDat blijkt heel wat tijdswinst op te leveren ’s ochtends. “Normaal gezien sta ik een halfuur voor de kleerkast om een outfit uit te kiezen, maar nu hoef ik daar niet meer over na te denken. Ik kan dus wat langer slapen”, legt Jill uit. Elisa deelt haar enthousiasme: “Ik vind het uniform echt mooi.”

De verleiding van de smartphone

De leerlingen gebruiken op school geen smartphone, behalve voor specifieke opdrachten in de klas. Ze hebben daar door de band genomen weinig moeite mee. Integendeel, het stimuleert hen vooral om ‘echt’ met elkaar te praten. Maar toch liet Jill zich één keertje verleiden door een trillende mobiele telefoon… en kon ze het niet laten om stiekem op het schermpje te kijken. “Mijn mama had een berichtje gestuurd”, geeft Jill schoorvoetend en met een rode blos op de wangen toe.

Wanneer we hen vragen of ze nog meer onschuldig kattenkwaad hebben uitgehaald, kunnen de meisjes niets bedenken. Het is duidelijk dat ze zich goed voelen in hun eerste jaar STEM. “We vinden het Lyceum vooral een heel leuke school en de leerkrachten zijn superfijn.”

Wil je je inschrijven voor onze school?