Na de eerste schooldag kon ik niet wachten om terug te komen

Wanneer een klas één grote vriendengroep wordt

Asude Ozkul treedt in Lyceum Genk in de voetsporen van haar moeder. Net als moeder Sema koos Asude namelijk voor moderne wetenschappen. En hoewel deze pittige jongedame nog maar in haar eerste jaar zit, kijkt ze er nu al naar uit om na het zesde leerjaar… zelf voor leerkracht te studeren. Maar first things first. Wij blikken samen met Asude terug op haar eerste indrukken van onze school.

Asude verloor haar hart al aan het Lyceum toen ze de schoolpoort voor het eerst openduwde: “Tijdens de opendeurdag vielen vooral de mooie gebouwen me op. Dat je in deze school een uniform moet dragen, wist ik op voorhand al. Dat is zelfs de belangrijkste reden waarom ik absoluut naar de opendeurdag wou komen. ’s Morgens geen kleren meer bij elkaar moet zoeken? Dat klonk me als muziek in de oren. Ik vind de combinatie van wit en groen ook gewoon mooi.”

Nieuwe vriendinnen in recordtijd

Er tekent zich een brede glimlach af op haar gezicht wanneer Asude over haar eerste schooldag vertelt: “In het begin van de dag leerden we onze klastitularis en klasgenootjes wat beter kennen. Niet veel later ontstonden op de speelplaats de eerste vriendschappen al. Nadat we de villa van de zusters bezochten, keuvelden we op de speelplaats gezellig verder met een lekkere wafel in de hand. Voor we het wisten ging de bel alweer om naar huis te gaan. Ik kon toen al niet wachten om de dag nadien terug naar school te komen en weer te babbelen en spelen met mijn nieuwe vriendinnen.”

“Niemand wordt uitgesloten”

Sinds die eerste schooldag bleef de vriendengroep van Asude groeien, zo stelt ze vast: “Onze klas hangt heel sterk aan elkaar. We helpen elkaar altijd verder, lachen samen en zorgen ervoor dat iedereen zich goed voelt in de groep. Dat geldt eigenlijk voor het hele eerste jaar. Het voelt aan alsof we allemaal vrienden en vriendinnen zijn, over de richtingen heen.”

Of Asude met al die vrienden ook wel eens kattenkwaad uithaalt op school? “We hebben nog nooit samen plannetjes bedacht of zo. Zelf heb ik wel een keertje de schoolregels overtreden. Hoewel we normaal gezien niet mogen drinken op de gang, heb ik één keer toch stiekem een slokje water genomen. Om naar het natuurwetenschappenlokaal te gaan, moet je namelijk een heleboel trappen beklimmen. Die dag had ik plots zo’n ongelooflijke dorst toen ik bovenkwam. Eigenlijk valt dat qua kattenkwaad nog wel mee, toch? (lacht verlegen)”

Wil je je inschrijven voor onze school?