Derde graad

Derde graad Lyceum Genk = kroon op jouw studiewerk

Na de eerste graad en de tweede graad is de tijd rijp om te oogsten. Na zes jaar studeren, ontdekken en ontwikkelen, ben je in de derde graad klaar voor de grote sprong naar het hoger onderwijs. Zet de kroon op jouw studiewerk in jouw afstudeerrichting met Latijn (en Grieks), economie, moderne talen of (humane) wetenschappen.

Latijn

In jouw vijfde en zesde leerjaar bereik jij de top van je Latijn-studie. Leg daarbij het juiste accent door in de derde graad Latijn te combineren met wiskunde (6 uur of 8 uur), wetenschappen of moderne talen.

Grieks

De Europese beschaving begon bij de Oude Grieken. Logisch dat jij vanuit die basis de toekomst tegemoet wil. Combineer in de derde graad je lessen Grieks met Latijn of wiskunde (6 uur of 8 uur).

Wetenschappen

In de derde graad combineer je wetenschappen met 6 of 8 uur wiskunde

Moderne talen

Kies je in de derde graad voor moderne talen? Dan krijg je bij ons ook Spaans als vierde taal.

Economie

In de derde graad van de richting economie krijg je met 6 uur wiskunde ook alle kansen om jouw wiskundeknobbel verder te ontwikkelen. Tenzij je natuurlijk eerder een talige aanleg hebt en heel bewust voor economie-moderne talen kiest.

Humane wetenschappen

Je specialiseert je verder in de wetenschappelijke benadering van mens en maatschappij. Daarbij leer je kritische vragen stellen en op een efficiënte manier omgaan met informatie.

Benieuwd naar de activiteiten van onze school?