Derde graad

Derde graad Lyceum Genk = kroon op jouw studiewerk

Na de eerste graad en de tweede graad is de tijd rijp om te oogsten. Na zes jaar studeren, ontdekken en ontwikkelen, ben je in de derde graad klaar voor de grote sprong naar het hoger onderwijs. Zet de kroon op jouw studiewerk in jouw afstudeerrichting met Latijn (en Grieks), economie, moderne talen of wetenschappen.

Latijn

In jouw vijfde en zesde leerjaar bereik jij de top van je Latijn-studie. Leg daarbij het juiste accent door in de derde graad Latijn te combineren met Grieks, wiskunde (6 uur of 8 uur), wetenschappen of moderne talen.

* dit is de lessentabel voor de huidige leerlingen. De lessentabel voor 2023-2024 is nog niet gekend

Grieks

De Europese beschaving begon bij de Oude Grieken. Logisch dat jij vanuit die basis de toekomst tegemoet wil. Combineer in de derde graad je lessen Grieks met Latijn, wiskunde (6 uur of 8 uur) of wetenschappen.

Wetenschappen

In de derde graad combineer je wetenschappen met 6 of 8 uur wiskunde. Kies je voor 6 uur wiskunde? Dan krijg je wekelijks een uur seminarie (zelfstandig werk en projectwerk over specifiek thema) en een extra uur Duits.

Moderne talen

Kies je in de derde graad voor moderne talen? Dan krijg je bij ons ook een extra portie wetenschappen. Zo kan je in het hoger onderwijs nog alle kanten uit.

Economie

In de derde graad van de richting economie kan je kiezen voor een talige, een wiskundige of een wetenschappelijke klemtoon. Maak een verstandige keuze vanuit je eigen talenten!

Benieuwd naar de activiteiten van onze school?