Taal, wetenschap of Latijn studeren?
Ontdek het eerste jaar van Lyceum Genk
Je start in het eerste jaar van de eerste graad met een algemene vorming. Daarin proef je van alle vakken. Zo weet je precies in welke richting jij het meest uit je studie haalt. Of je nu taal, wetenschap of (Grieks-) Latijn wil studeren …
Latijn
Kijk voor een boeiende toekomst terug naar het verleden. Door Latijn te studeren, leer je meer over taal en de Romeinse cultuur. Doorgrond het taalsysteem, haal inspiratie uit beroemde toespraken en ontdek welke Romeinse gebruiken nu nog altijd actueel zijn. Wil je nog verder terug in de tijd? Combineer Latijn dan met Grieks vanaf je tweede jaar in de eerste graad — het Lyceum is de enige school in Genk waar je Grieks-Latijn tot in het zesde jaar kan volgen.
Latijn met STEM
STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Wil je Latijn studeren en sta je open voor wetenschap? In de richting ‘Latijn met STEM’ vind je het beste van twee werelden. Train je taalinzicht met de klassieke taal Latijn. En verzamel technische kennis via jouw STEM-vakken. Door wetenschappen én Latijn te studeren hou je op het einde van de eerste graad alle opties open in de aanloop naar een (theoretische) studie in het hoger of het universitaire onderwijs.
STEM +
Bij STEM staat alles in het teken van Science, Technology, Engineering en Mathematics. Ga als een echte wetenschapper op zoek naar antwoorden en oplossingen. Controleer ze via proeven en dubbelcheck je berekeningen. Zo leer je in de eerste graad denken en werken met theoretische concepten die je toepast in de virtuele én in de alledaagse wereld. Dus … een perfecte voorbereiding op de technologie van morgen.
Taal +
Heb je minder interesse in wetenschappen en zoek je wat extra ondersteuning voor taal? Kies dan voor Taal +. Via een extra uur Nederlands versterken we je talige kennis en verhogen we je taalgevoeligheid. Bouw vanuit jouw taalplezier vanaf het eerste jaar een stevige basis voor je latere studiesucces.
En daarna ...?
Benieuwd naar de mogelijkheden in onze tweede graad?