Eerste graad

Tweede jaar

Verfijn jouw kennis over taal, wetenschap of (Grieks-) Latijn of kies voor economie & organisatie of maatschappij en welzijn in het tweede jaar van Lyceum Genk

In jouw tweede jaar krijg je een basisvorming van 25 uur per week. Daarin vind je Nederlands, Frans, Engels en wiskunde. Maar ook lichamelijke, muzikale en plastische opvoeding. Aangevuld met aardrijkskunde, geschiedenis, godsdienst, natuurwetenschappen en techniek. Zo blijven er 7 uur over die jij zelf kan invullen. Kies gericht uit vijf basisopties:

Klassieke talen

Combineer je kennis van het Latijn met die van Grieks. Zo zit je bij de kern van onze Westerse beschaving. Ontdek via tekstanalyse en cultuurstudie hoe de moderne samenleving ontstond.

STEM-wetenschappen

Zet jouw focus volledig op wetenschappen en de moderne toepassingen daarvan. Combineer theorie en praktijk: leer resultaatgericht denken en proefondervindelijk onderzoeken.

Moderne talen & wetenschappen

De wereld is een dorp: grenzen vervagen en afstanden zijn perfect overbrugbaar. Verfijn je talenkennis en breng wetenschappers bij elkaar. Jouw meertalige communicatie opent internationale (science-)deuren.

Economie & organisatie

In de moderne wereld speelt economie, handel en marketing een cruciale rol. Verfijn je vaardigheden in verschillende vakgebieden. En stoom jezelf klaar voor een carrière in de ondernemerswereld.

Maatschappij & welzijn

De wereld heft nood aan zorg en organisatie. Specialiseer je in de zachtere facetten van een warme en gezonde samenleving. Leer hoe je een hechte leefgemeenschap ondersteunt vanuit verschillende invalshoeken.

En daarna ...?

Benieuwd naar de mogelijkheden in onze tweede graad?

Wil je je inschrijven voor onze eerste graad?