Tweede graad

Tweede graad Lyceum Genk = breed doorstroomaanbod

In de eerste graad krijg je een algemene en brede basis. Perfect om te proeven van alle mogelijkheden. Vanaf de tweede graad specificeer je jouw studietraject op basis van die ervaring. Ga je verder in de richting van talen, wetenschappen of economie? 

Grieks-Latijn

Met zowel 4 uur Latijn als 4 uur Grieks verdiep je je in deze twee prachtige klassieke talen. Bovendien dompel je jezelf onder in de eindeloos interessante cultuur van de klassieke oudheid

Latijn

Na twee jaar heb je een solide basis voor Latijn. Bouw daarop verder in de richting die jou het meest aanspreekt: combineer in de tweede graad jouw pakket Latijn met wiskunde of moderne talen.

Wetenschappen

In het eerste en het tweede jaar verzamelde je een basiskennis over wetenschappen. Werd jij hierdoor geprikkeld? Kies dan vanaf nu resoluut voor wetenschappen. Zet je schrap voor een extra portie chemie, biologie en fysica in de tweede graad.

Economische wetenschappen

Benader economische wetenschappen vanuit een wiskundig perspectief. Je krijgt inzicht in de economie als systeem en de werking van ondernemingen.

Moderne talen

Jij voelt meer voor moderne dan voor klassieke talen? Dan zit je in deze studierichting natuurlijk op de juiste plek. Je verfijnt je kennis van het Nederlands en ontdekt de diepste geheimen van het Frans, Engels en Duits.

Humane Wetenschappen

Jij kijkt elke dag opnieuw gefascineerd naar mens en maatschappij en durft daarbij kritische vragen stellen? In deze studierichting ga je via wetenschappelijke methoden op zoek naar antwoorden. Bovendien laat je al je talenten aan bod komen in je eigen projecten.

Wil je je inschrijven voor onze tweede graad?