Oudervereniging

Anja Vandenrhijn
Linda Menten

Leden schooljaar 2019-2020

Els Bollen, Silvia Consonni, Liesbeth Gerits , Joost Gielen, Rudi Kellens, Bert Lambie, Linda Menten, Antonella Micieli, Cennet Saatci, Annemie Spooren, Cynthia Van Aenrode, Christel Van de Wouwer, Wolfgang Van Droogenbroeck, Anja Vandenrhijn, Jens Veltjen, Kathleen Wevers

Volg ons op de voet

Laat je coördinaten achter en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Help mee in de oudervereniging

Gaat jouw zoon of dochter naar het Lyceum in Genk? Tijdens het informeel oudercontact bij de start van het schooljaar leer je onze werking beter kennen. Dit is een ideaal moment om je als lid van de oudervereniging te melden.

Dat kan ook via een mailtje naar oclyceum@gmail.com We kijken er alvast naar uit samen met jou onze leerlingen nog meer studieplezier te bezorgen.

Oudervereniging Lyceum Genk = ultieme go-between

Onze oudervereniging maakt de brug tussen ouders, leerlingen, directie en leerkrachten. Wij zijn de spreekbuis voor alle ouders. Waar dat kan, helpen we constructief mee om een aangename leeromgeving te creëren — in overleg met de directie, de leerkrachten en het leerlingenparlement. Je kan ons eigenlijk best zien als een club typische gemiddelde ouders die wel mondig zijn en problemen gerust met de directie durven aankaarten, zoals:

• een schoolrelatie-probleem dat meerdere leerlingen of ouders erkennen
  • een onderwerp dat je niet durft te bespreken met de leraren of directie
  • een (specifieke) situatie aftoetsen bij andere ouders

Maar … de oudervereniging komt niet tussen bij onderwerpen van individuele of pedagogische aard. Daarvoor neem je best rechtstreeks contact op met de betrokken leerkracht(en) of de directie.

Helpen met centen en inzet

Dankzij verschillende initiatieven brengen we extra fondsen voor het Lyceum Genk bij elkaar. Die financiële steun en onze helpende handen geven een boost aan de (sfeer)initiatieven van leerkrachten of leerlingen. Met sociale, culturele en sportieve activiteiten bevorderen we de onderlinge contacten in de schoolgemeenschap.

• Financiële steun voor de zeeklassen (eerste graad), de rekenmachines (tweede graad), de bezinningsdagen (vijfde jaar) en de reis naar Santiago de Compostela (zesde jaar)
  • Ondersteuning voor de Chrysostomosfuif van de laatstejaars
  • Organisatorische steun voor het leerlingenparlement, de lyceumfuif en het galabal
  • Productie van een fotoboek, als afscheidsgeschenk voor de laatstejaars
  • Financiële steun voor nieuwe boeken in de schoolbibliotheek en de leesclub, de inrichting van het multimedialokaal en investeringen zoals elektronische infoschermen of nieuwe klasstoelen
  • Organisatie van vormingsactiviteiten voor ouders en leerlingen

Investeer je tijd en oogst … voldoening

• Iedere vierde dinsdag van de maand vergaderen we van 20.00 tot 21.30 uur
  • Ons jaarlijks ‘culinair festijn’ met leerkrachten en leerlingen spijst onze kassa

Heb je interesse in de oudervereniging?