“Tijdens de infoavond kozen we onze richting al”
Thieme en Lucas sporten samen tijdens de pauzes
Al tien jaar kennen deze sportieve jongens elkaar: Thieme Doucet en Lucas Sangiacomo waagden dan ook samen de sprong naar Lyceum Genk. ‘Latijn met STEM’ bleek voor de twee vrienden de uitgelezen keuze. Die beslissing maakten ze al op de infoavond: “Toen we tijdens een proefles enkele woordjes Latijn leerden, kregen we de smaak meteen te pakken.”

Tussen de lessen door ontspannen Thieme en Lucas zich tijdens een wedstrijdje voetbal of een potje basketbal op de speelplaats: “In vergelijking met de lagere school voetballen er heel wat meer leerlingen mee, maar dat wende wel snel. En als we iets rustiger willen spelen, spelen we een potje basketbal.”
Overtuigd tijdens de infoavond
Thieme en Lucas volgden onze infoavond met grote ogen. “We hadden ons op voorhand ingeschreven voor de proefles Latijn”, herinnert Thieme zich. “Ik vond het leuk dat we meteen in de woordenschat doken. Nadat we enkele Latijnse woorden geleerd hadden, wist ik meteen dat de richting Latijn met STEM iets voor mij was. Toen nadien mijn eerste boeken thuis arriveerden, ben ik er met veel interesse in beginnen bladeren.”
Voor Lucas sluit de combinatie Latijn en STEM aan bij zijn toekomstplannen: “Ik wil later graag een job doen waarbij ik zowel mijn hoofd als mijn lichaam moet gebruiken. Dankzij vakken als Latijn en STEM leer je op andere manieren nadenken, wat je later sowieso van pas komt. Sporten doe ik veel in mijn vrije tijd, maar ook op school blijf ik in beweging tijdens de speeltijden.”
Iedereen gelijk
Zitten deze heren ook op dezelfde golflengte wat de regels rond smartphone-gebruik betreft? “Ik vind het positief dat we onze smartphone niet mogen gebruiken”, zegt Thieme. “Anders is iedereen daar constant mee bezig tijdens de speeltijd.” Lucas zou het wel handig vinden om af en toe zijn gsm boven te halen: “Ik heb er niet meteen nood aan om berichten te sturen of mijn social media te checken, maar tijdens de kleine speeltijden wil ik soms wel mijn agenda controleren.”
Als we toch over de regels op Lyceum Genk bezig zijn: wat denken de jongens van het uniform? Wel, daarover zijn Thieme en Lucas het roerend met elkaar eens: “De uniformen zijn een goede zaak. Niet alleen omdat je niet moet nadenken over wat je gaat aantrekken, maar vooral omdat iedereen nu hetzelfde is. Niemand kan commentaar geven op je kleren.”