Lisa en Sherry: BFF’s met taalgevoel

“Het uniform bespaart ons ‘s morgens heel wat tijd voor de kleerkast.”

Lisa Simone en Sherry Smeets leerden elkaar kennen op Lyceum Genk en werden meteen onafscheidelijke vriendinnen. Terwijl Sherry er in de richting Taal+ met de glimlach een uurtje Nederlands bijneemt, is Lisa helemaal gewonnen voor Latijn. Hun vriendschap op de gevoelige plaat vastleggen? Dat is iets voor buiten de schoolmuren. Want op de speelplaats zijn smartphones en selfies uit den boze. Maar dat heeft volgens de BFF’s alleen maar voordelen …

1 Lyceum Genk - Lisa en Sherry

“Zo kan je immers ook niet ongewild op de foto van een medeleerling staan”, merkt Lisa op. “En het is ook gewoon leuker om met elkaar te praten in plaats van de hele tijd naar een schermpje te staren.” En hoe deze dames – met duidelijk gevoel voor stijl – tegenover het uniform van Lyceum Genk staan? “Dat maakt ons het leven eigenlijk makkelijker. Anders verlies je ’s morgens namelijk heel wat tijd voor de kleerkast.”

2 vriendinnen, 2 persoonlijkheden

Lisa en Sherry kenden elkaar in de lagere school nog niet. Maar op Lyceum Genk werd al snel duidelijk dat deze taalvaardige leerlingen beste vriendinnen zouden worden. Toch beleefden ze hun eerste schooldag in het middelbaar allebei een tikkeltje anders. “Ik was de eerste dag heel zenuwachtig”, geeft Sherry toe. “Maar toen de klastitularis mij geruststelde, wist ik meteen dat alles goed zou komen.”

Bij Lisa was er van zenuwen geen sprake: “Ik ben eigenlijk nogal een ‘babbel’. In het begin zat iedereen in onze klas er wat stilletjes bij, wat ik een beetje vreemd vond. Maar in de loop van de dag kwam iedereen helemaal los.”

Ieder z’n taal

Op het vlak van interesses matchen Lisa en Sherry echter als geen ander. Zo beschikken ze beiden over een sterk ontwikkelde talenknobbel. “Ik koos met Taal+ voor een extra uur Nederlands”, zegt Sherry enthousiast. “Dat uur krijgen we Nederlands op een volledig andere manier dan ik gewoon was. Onlangs mochten we bijvoorbeeld werken aan een eigen verhaal. Ik vind het echt leuk om zo’n dingen te kunnen leren op school.”

Zelfs toen ze nog op de lagere school zat, wist Lisa al dat ze in het middelbaar voor de richting Latijn zou kiezen: “Ik keek er al een hele tijd naar uit om die taal te leren en heb dus nooit getwijfeld over mijn richting. Het blijft wel een uitdagend vak, maar we hebben veel geluk met onze leerkracht. Mevrouw Govaerts ziet in één oogopslag wanneer iemand niet goed kan volgen, en dan neemt ze de tijd om het nog eens uit te leggen.”

Wil je je inschrijven voor onze school?