Het uniform

Sinds 1960 draagt de lyceïste hetzelfde uniform. In 1998 werd het lyceum gemengd en werd zwart (zwarte broek voor de jongens) toegevoegd aan het lyceumuniform.
Op het schooldomein en in de schoolgebouwen dragen de leerlingen tijdens de schooluren boven de broek of de rok steeds de kleding in uniformkleuren, m.n. “donker flessengroen” en/of “wit” zonder opschriften, strepen of versiering.

De voorgeschreven rok in Schotse ruit voor de meisjesleerlingen, zwarte lange (jeans)broek conform klassieke snit en uitvoering voor de jongens.

De meisjes mogen de lange broek dragen van 1 december tot 1 maart. De periode kan aangepast worden door de directie in functie van de weersomstandigheden.

• Het dragen van een jogging, een satijnen, linnen, lederen, … broek als schooluniform is niet toegestaan.
  • Een effen wit of donkergroen hemd of witte/donkergroene shirt (geen kaki) met korte of lange mouwen.
  • Effen witte of donkeregroene sokken, kousen of kousenbroek.
  • Sportieve of klassieke schoenen. Schoenen met hoge zolen en hakken zijn om veiligheidsredenen niet toegelaten.
  • Jas naar keuze. De jas naar keuze wordt enkel gedragen tijdens de pauzes en voor de eventuele verplaatsing tussen de gebouwen. Andere kledingsstukken (pullover, fleece of cardigan, trainingsvest, bodywarmer, …) die als jas gebruikt worden, dienen echter de kleur van het uniform te hebben (effen donker flessengroen of wit).
  • Het dragen van een hoofddeksel is niet toegelaten.
  • Geen nagellak, geen make-up.
  • Juwelen : 1 oorknop per oor, 1 halskettinkje, 1 horloge, 1 armband, 1 ring. Voor de jongens : geen oorbellen.
  • Geen piercings noch tatoeages.