Oudervereniging

Lyceum Culinair !!

Lyceum Culinair (mosselen en meer) editie 2017 van de oudervereniging zit erop!
We waren verheugd om zo’n 700 gasten te mogen verwelkomen!
Zoals steeds waren de mosselen en de andere gerechten overheerlijk.

Het thema was ‘glitter en glamour’ en dus had het decoteam van de oudervereniging weer voor een originele decoratie in de feestzaal gezorgd.

Graag willen we onze sponsors van harte bedanken voor hun steun aan ons jaarlijks evenement. Een pluim gaat natuurlijk ook naar de leerkrachten, de leerlingen en de directie die een handje toestaken. Een speciale vermelding mag dit jaar toch wel gaan naar de leerlingen van klas 4LaWiA die met hun klas kwamen eten. Een superidee!

Een dikke dankjewel is er voor de enthousiaste groep leden die er weer gedreven tegenaan gegaan is zodat dit culinair weekend weer het verhoopte succes werd.

Bedankt iedereen en tot volgend jaar!

Samenstelling

Voorzitter: Karel Renckens
Secretaresse: Carine Verdeyen
Penningmeester: Bart Versleegers

Vertegenwoordiging in de schoolraad

Anja Vandenrhijn
Carine Verdeyen
Bart Versleegers

Blijf op de hoogte

Laat hier uw gegevens achter en wij zorgen ervoor dat u per E-mail op de hoogte gehouden wordt over al onze activiteiten.

Leden

Iedere ouder met een kind op school kan lid worden en wordt via een brief uitgenodigd voor de eerste vergadering van het nieuwe schooljaar om nader kennis te maken en mee te werken.

Je kan ons best bereiken door een mailtje sturen naar oclyceum@gmail.com of bellen naar de voorzitter op 0476/76 89 89.

Leden schooljaar 2016-2017

Els Bollen, Ilse Bollens, Kristof Brackez, Marc Ceyssens, Dina Crespi, Dirk Delvaux, Ilse Doumen, Jos Drees, Bernard Frère, Liesbeth Gerits, Joost Gielen, Patricia Gunia, Belinda Hendrickx, An Houbrechts, Bart Jannis, Nancy Janssen, Ersin Kalmaz, Larissa Kaminski, Ertan  Karakoruk, Rudi Kellens, Oscar Lemmens, Mostafa Lyasse, Koen Mellemans, Veerle Muysers, Elke Nouwen, Kamuran Onan, Dimitra Pratikaki, Christophe Raymaekers, Karel Renckens, Sylvie Roex, Ine Strobbe, Tine Struyvelt, Wolfgang Van Droogenbroeck, Kurt Van Espen, Elke Van Hoyweghen, Jos van Schyndel, Luc Vanbuel , Anja Vandenrhijn, Reinoud Vandervelden , C. Ify Vankerkhove, Karin Vanschoenwinkel, Luc Vanspauwen, Carine Verdeyen, Bart Versleegers, Steven Vos, Sandy Waugh, Lars Wevers, Inge Winten

Doel, werking en verwezenlijkingen

Doel

Onze oudervereniging maakt de brug tussen ouders, leerlingen, directie en leerkrachten en wil een spreekbuis zijn voor alle ouders.

We trachten op een positieve manier samen met de school een aangename leeromgeving te creëren voor onze kinderen.

Dit gebeurt in samenwerking met de directie, de leerkrachten en het leerlingenparlement.

Door onze aanwezigheid en financiële bijdrage trachten wij leerkrachten of leerlingen te ondersteunen, die zich inzetten om de sfeer en de contacten in de schoolgemeenschap te bevorderen door het organiseren van extra activiteiten op sociaal, cultureel of sportief gebied.

Verwezenlijkingen / sponsoring:

• We geven financiële steun aan de zeeklassen (eerste graad), taalklassen (tweede graad), de reis naar Italië en Santiago de Compostella (derde graad) en tal van andere daguitstappen.
  • Ondersteuning van de laatstejaars met de Chrysostomosfuif.
  • Ondersteuning van het leerlingenparlement met de organisatie van de lyceumfuif voor alle leerlingen, tijdens het derde trimester, alsook het galabal.
  • We maken jaarlijks een fotoboek van en voor de laatstejaars als afscheidsgeschenk van de school.
  • Financiële steun voor de aankoop van boeken voor de bibliotheek en voor de inrichting van het multimedialokaal.
  • We organiseren vormingsactiviteiten voor ouders en leerlingen.

Werking

We vergaderen in principe iedere derde dinsdag van de maand van 20.30 u. tot 22.00 u.

Jaarlijks organiseren we samen met de leerkrachten en leerlingen een culinair festijn om onze kassa te spijzen.

Om onze werking bekend te maken, organiseren we ook een eigen stand tijdens de opendeurdagen.

De oudervereniging is zelf ook lid van de Vlaamse Confederatie van Ouders en ouderVerenigingen (VCOV). Wil je graag inloggen op hun website (https://www.vcov.be/), dan kan je aan het secretariaat van het Lyceum een kaartje met instructies krijgen.

Als oudervereniging spelen we ook klankbord voor ouders en een parallel communicatiekanaal naar de school en de directie. Dat betekent dat je als ouder met sommige problemen bij ons terecht kan. Je kan ons eigenlijk best zien als een club typische gemiddelde ouders die wel mondig zijn en problemen gerust met de directie durven aankaarten, zoals:

– Er is een probleem in relatie tot de school dat meerdere leerlingen of ouders erkennen.

– Je zit met een onderwerp dat je niet durft aan te kaarten met de leraren of directie.

– Je vraagt je af of een bepaalde situatie normaal/goed is en wil even toetsen met andere ouders.

Hiermee helpen we je graag vooruit.

Let wel, de oudervereniging komt niet tussen bij onderwerpen van individuele of pedagogische aard. Je kan deze best zelf met betrokken leerkrachten of directie aankaarten.

Activiteiten 2016-2017

25/10/2016Vergadering
15/11/2016Vergadering
21/11/2016Duidingsavond “Mag ik wat geld ?”
20/12/2016Vergadering
10/01/2017Vergadering